سونوگرافی کبد در اندیشه فاز یک

سونوگرافی کبد در اندیشه قابل انجام در مرکز تصویربرداری سونوگرافی شاهد، در خدمت شهروندان محترم است. اگر به تازگی نیاز به انجام سونوگرافی دارید با ما در بلاگ سایت گروه ظفر همراه شوید. در این راستا تمامی نکات مهم و آموزش‌های ضروری مرتبط با انجام سونوگرافی کبد را بررسی خواهیم‌نمود.

سونوگرافی کبد چیست؟

کبد یکی از مهم‌ترین اعضای بدن ما است که وظیفه تصفیه خون در بدن را به عهده دارد. در صورتی که این عضو با مشکل مواجه شود، پزشک انجام سونوگرافی کبد را برای ارزیابی بیشتر پیشنهاد می‌کند. سونوگرافی کبد روش تصویربرداری غیرتهاجمی است که توسط امواج بی‌خطر فراصوت انجام می‌شود.

کاربرد سونوگرافی کبد چیست؟

تصاویری که از سونوگرافی کبد بدست‌می‌آید، به پزشک در شناسایی بیماری‌ها و مشکلات کبد بسیاری از جمله موارد زیر کمک می‌کند.

  • کبدچرب، هپاتیت
  • سرطان کبد
  • فیبروز کبدی
  • سیروز
  • نارسایی کبد
  • اختلالات خودایمنی کبد
  • شناسایی توده و کیست
سونوگرافی کبد و کیسه صفرا

چه زمانی باید سونوگرافی کبد را انجام دهیم؟

علامت‌های ظاهری به تنهایی برای تشخیص بیماری‌کبد کافی نیستند. از این جهت در صورت بروز علائمی مانند ورم و درد شکم، سیری سریع، حالت تهوع، خستگی شدید، تغییر رنگ غیرطبیعی رنگ مدفوع، آزمایش خون غیر طبیعی مربوط به کبد و بزرگی کبد، بدن به ما اعلام می‌کند که نیاز به بررسی بیشتری وجوددارد و پزشک سونوگرافی کبد را تجویز خواهدکرد.

شماره تماس

ساعت کاری

شبکه‌های اجتماعی

سونوگرافی کبد چگونه انجام میشود؟

در سونوگرافی کبد امواج به وسیله یک شئ به نام پروب به بدن فرستاده می‌شوند. در ابتدا ژل مخصوصی در ناحیه کبد برروی پوست اعمال می‌شود. این کار به انتقال بهتر امواج کمک می‌کند. پزشک پروب سونوگرافی را بر روی بدن حرکت می‌دهد. امواج از پروب به بافت‌های کبد ارسال می‌شود و بازتاب آنها توسط دستگاه سونوگرافی، تصاویر را برروی مانیتور ایجاد می‌کند. در نهایت پزشک با استفاده از دانش خود عکس را تفسیر می‌نماید.

نکات قبل از سونوگرافی کبد چیست؟

قبل از انجام سونوگرافی کبد نیاز به ناشتایی چند ساعته وجود دارد. چرا که اگر فرد غذا بخورد، برای هضم بهتر غذا، کیسه صفرا و مجاری صفراوی خالی می‌شوند. جالب است بدانید فضای خالی در سونوگرافی قابل تشخیص نیست. به همین دلیل برای سونوگرافی برخی از قسمت‌های بدن، مصرف آب ضروری است. بیماری که می‌بایست سونوگرافی کبد انجام دهد، حدود ۸ ساعت قبل از انجام سونوگرافی نباید چیزی بخورد و یا بنوشد.

سایر نکات

  • از مصرف مواد غذایی چرب، مانند تخم‌مرغ، کره و… بپرهیزید.
  • مواد غذایی نفاخ مانند سبزیجات، میوه، لبنیات و… استفاده نکنید.
  • از مصرف نوشیدنی‌هایی مانند دوغ، شیر، نوشابه خودداری نمایید.
  • مصرف مایعات ساده مانند آب، آبمیوه و چای مشکلی به‌وجود نمی‌آورد.
  • در صورت نیاز مصرف دارو همراه با آب مانعی ندارد.
  • بیماران دیابتی می‌توانند در صورت نیاز مکمل قندی مصرف نمایند.
آمادگی‌های قبل از سونوگرافی کبد

تفسیر نتایج سونوگرافی کبد

سونوگرافی کبد نتایج مختلفی می‌تواند داشته‌باشد که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم:

 کبد نرمال:

تصاویر در آن بیانگر کبدی با شکل، ساختار و اندازه نرمال است. هیچ‌گونه کیست، توده و یا ناهنجاری در آن مشاهده نمی‌شود. در یک کبد نرمال، بافت کبد همگن است.

سیروز کبدی:

در این تصاویر کبد تغییراتی در بافت و ساختار خود دارد. به طوری که اندازه‌ای کوچکتر از حالت نرمال دارد و سطح آن ناصاف است. علاوه‌براین زخم و تغییرات فیبروزی ممکن است برروی آن مشاهده شود. آسیب طولانی مدت به کبد، سیروز را بدنبال دارد. از این رو در هنگام بروز درد نیاز به پیگیری بیشتر وجوددارد.

تودهها و کیستها:

تمامی توده‌های جامد و کیست‌های پر از مایع در این تصاویر بررسی می‌شود. امکان شناسایی توده‌های خوش خیم و بدخیم در سونوگرافی کبد وجوددارد. پزشک به منظور تکمیل اطلاعات خود، بررسی‌های بیشتر از جمله بیوپسی را تجویز خواهدنمود. در آزمایشات بیشتر، ماهیت و نوع توده قابل تشخیص است.

هپاتیت:

پزشک در نتایج بدست‌آمده، نشانه‌های التهاب در بافت کبد را مشاهده می‌کند. مصرف الکل یا داروها، عفونت‌های ویروسی و یا بیماری‌های خودایمنی می‌تواند عامل به وجودآمدن این مشکل باشد.

انسداد مجاری صفراوی:

در این حالت انسداد در مجاری صفراوی مشاهده می‌شود. کبد در این شرایط بزرگ‌تر از نرمال است. تجمع صفرا در کبد مشاهده می‌شود. به منظور جلوگیری از آسیب بیشتر کبد و درمان رفع انسداد، می‌بایست اقدامات فوری انجام گیرد.

مشاوره تلفنی

هر سوال، انتقاد یا پیشنهادی دارید، با ما درمیان بگذارید

در صورت نیاز به مشاوره تلفنی و ثبت نظرات، اطلاعات خود را وارد کنید. کمتر از ۲۴ ساعت آینده با شما تماس گرفته و با افتخار مشاوره و راهنمایی می‌کنیم.

هپاتومگالی:

به این معنی است که اندازه کبد، بزرگتر از حالت عادی است. بیماری‌های متابولیک، عفونت‌های مزمن و یا نارسایی قلبی از جمله دلایلی هستند که می‌توانند موجب به وجود آمدن این شرایط در کبد شوند.

هپاتیت اتوایمیون:

در این حالت تغییرات التهابی در بافت کبد رخ می‌دهد. علت این مسئله ممکن است بر اثر واکنش سیستم ایمنی بدن، مقابل سلول‌های کبدی باشد. پیگیری‌های منظم و درمان‌های خاص توسط پزشک متخصص در این شرایط ضروری است.

کبد چرب:

در این مورد اندازه کبد بزرگ‌تر از حالت نرمال به نظر می‌رسد. در تصاویر این نوع کبد، تجمع چربی در سلول‌ها مشاهده می‌شود. کبد چرب می‌تواند پیش‌زمینه‌ای برای بیماری‌های دیگر باشد. مصرف زیاد الکل و چاقی زمینه‌ساز این بیماری است. این امکان وجود دارد که رادیولوژیست گرید کبد چرب را تشخیص دهد:

F0 (کبد فرد سالم است.)

F1  یا گرید 1 (ساده‌ترین نوع)

F2  یا گرید 2: (کمی سخت‌تر و پیچیده‌تر)

F3 یا گرید 3: (فیبروز شدید کبد)

F4 یا گرید 4: ( سیروز کبدی)

با ما در ارتباط باشید

فرم مشاوره تلفنی

"*" indicates required fields

ارتباط با گروه درمانی ظفر

 در پایان

از آنجایی که نقش کبد در بدن بسیار حیاتی است، جهت دریافت اطلاعات دقیق در مورد وضعیت کبدتان به پزشک متخصص مراجعه کنید. استفاده از تجهیزات مناسب و تجربه پزشک، در نتایج سونوگرافی کبد بسیار مهم است. سونوگرافی کبد در اندیشه توسط مرکز سونوگرافی درمانگاه شبانه‌روزی شاهد با همکاری پزشکان با سابقه در این زمینه به خدمت‌رسانی به همشهریان گرامی می‌پردازد.

برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

We would love to hear from you!

Please record your message.

Record, Listen, Send

دسترسی به میکروفون را بدهید

لطفا روی گزینه "Allow" برای دادن دسترسی میکروفن جهت ضبط کلیک کنید.

خطای دسترسی به میکروفون

به نظر می‌رسد دستگاه شما فاقد میکروفون یا در صورت سالم بودن آن، دسترسی به میکروفون محدود شده است.

Speak now

00:00

Canvas not available.

ضبط دوباره

آیا مطمئن هستید که ضبط دوباره انجام دهید؟ محتوای ضبط قبلی پاک می شود.

اوه، گویا خطایی وجود دارد

در هنگام بارگذاری شما خطایی روی داد. لطفا برای انجام مجدد روی دکمه "تلاش دوباره" کلیک کنید.

Thank you

Send your recording