سونوگرافی بیضه در اندیشه فاز یک

سونوگرافی بیضه در اندیشه در مرکز سونوگرافی و رادیولوژی شاهد با بهترین عملکرد آماده خدمت‌رسانی به همشهریان گرامیست. در این روش سونوگرافی به طور ویژه وضعیت بیضه‌ها بررسی می‌شود. تصویربرداری اولتراسوند از کیسه بیضه، بسیار کم ریسک است. این روش تصویربرداری حیاتی، جهت ارزیابی عارضه‌های بسیاری مانند سرطان بیضه، پیچش بیضه، اپیدیدیمیت و… کارایی دارد. در این مقاله از سایت گروه درمانی ظفر با ما همراه شوید.

شماره تماس

ساعت کاری

شبکه‌های اجتماعی

سونوگرافی بیضه چیست؟

سونوگرافی بیضه یا اسکروتال، روش تصویربرداری است که با استفاده از امواج فراصوتی تصاویر دقیقی از بافت داخلی بیضه‌ها بدست می‌آید. این روش از دقت بالایی برخوردار است. همچنین به جهت عدم استفاده از اشعه‌ مضر، به عنوان یکی از پرکاربردترین ابزارهای تشخیصی جهت بررسی ناهنجاری‌های بیضه‌ها شناخته می‌شود.

کاربردهای سونوگرافی 

در صورتی که توده‌ای در کیسه بیضه وجود داشته باشد و توسط بیمار یا پزشک تشخیص ‌داده‌شود. در تصاویر سونوگرافی می‌توان تعیین کرد که توده پیدا شده، کیستیک یا جامد بوده و محل آن کجاست. علاوه‌براین تشخیص اثرات ضربه به ناحیه کیسه بیضه ها، درد یا تورم، التهاب و پیچ‌خوردگی، مشکلات مرتبط با ناباروری قابل بررسی است. همچنین با استفاده از سونوگرافی بیضه می‌توان محل دقیق بیضه‌های نزول کرده را تشخیص داد.

❖ تشخیص انواع توده‌ و کیست‌:

سونوگرافی بیضه این امکان را می‌دهد تا توده‌های جامد (مانند تومورها) و کیست‌های پر از مایع از یکدیگر قابل تشخیص باشند.

❖ بررسی درد ناحیه بیضه:

این روش سونوگرافی برای تشخیص علت احساس درد در ناحیه بیضه‌ها استفاده می‌شود. درد بیضه می‌تواند ناشی از انواع عفونت‌ها، پیچ خوردگی بیضه، یا سایر ناهنجاری‌ها باشد.

❖ بررسی ناباروری مردان:

با استفاده از سونوگرافی بیضه، شناسایی مشکلاتی مانند واریکوسل که بر تولید و تحرک اسپرم تأثیر گذار است، قابل تشخیص است.

❖ بررسی آسیب‌های ناشی از ضربه:

در صورت بروز هرگونه ضربه به بیضه‌ها، با استفاده از سونوگرافی به تشخیص نوع آسیب و میزان عارضه ضربه می‌پردازیم.

❖ ارزیابی پیچ‌خوردگی بیضه‌ها:

وضعیت دردناک پیچ خوردگی بیضه موقعیتی اورژانسی است که که نیاز به تشخیص و درمان فوری دارد. سونوگرافی این امکان را می‌دهد تا به سرعت وجود یا عدم وجود پیچ‌خوردگی برای ما قابل تشخیص باشد.

❖ تشخیص محل بیضه نزول نکرده:

همانطور که می‌دانید در حالت طبیعی بیضه درون کیسه بیضه قرار می‌گیرد ولی همیشه این طور نیست. برای مثال در حدود سی درصد نوزادانی که نارس متولد می‌شوند بیضه در محل خود قرار نمی‌گیرد. پس از گذشت مدتی به دنبال افزایش سن با تکامل و رشد نوزاد بیضه به پایین حرکت می‌کند. در صورتی که بیضه در مسیر خود متوقف شود و به محل خود نرسد با انجام سونوگرافی بیضه محل دقیق آن قابل تشخیص خواهدبود.

http://بیضه%20نزول%20نکرده http://بیضه%20نیفتاده

نکات قبل از سونوگرافی 

معمولاً آمادگی خاصی پیش از انجام سونوگرافی بیضه نیاز نیست، اما بهتر است قبل از انجام آن، پزشک را از مصرف داروهای خاص یا ابتلا به هرگونه عفونت مطلع نمایید. روز قبل از مراجعه به مرکز به نظافت موهای ناحیه اقدام کنید. همچنین بهتر است لباس های گشاد و راحت بپوشید.

نحوه انجام سونوگرافی بیضه

انجام سونوگرافی بیضه معمولا کمتر از ۳۰ دقیقه زمان می‌برد. طی این مدت تکنسین ژل رسانایی بر روی کیسه بیضه اعمال می‌کند. با این کار انتقال امواج صوتی به درستی صورت گیرد. سپس پزشک یا تکنسین سونوگرافی، دستگاهی به نام پروب را برروی بدن جابجا می‌کند تا  تصاویر بر روی صفحه نمایش ایجاد شود. در این مدت بیمار بهتر است بی‌حرکت باقی بماند تا تصاویری که ایجاد می‌شود واضح باشد. همانطور که گفته‌شد سونوگرافی بدون درد و ناراحتی است؛ تنها گاهی در ناحیه‌هایی که متورم است ممکن است درد خفیفی حس شود.

http://کاربردهای%20سونوگرافی%20بیضه http://کاربردهای%20سونوگرافی%20بیضه

تفسیر سونوگرافی بیضه

تفسیر سونوگرافی بیضه را پزشک مربوطه برعهده دارد. پزشک یا تکنسین تصاویری که در طول سونوگرافی بیضه بدست‌‌می‌آید را به دقت تجزیه و تحلیل می‌کند. سپس گزارشی در مورد جزئیات نتایج آزمایش ارائه می‌کند و با توجه به نتایج تفسیر سونوگرافی بیضه، درمان را ارائه می‌دهد. در صورت پیداشدن تومور، بررسی‌های بیشتر را اعلام می‌کند. به طور معمول در نتایج سونوگرافی موارد زیر مورد بررسی قرارمی‌گیرد:

❖ عفونت یا التهاب بیضه

❖ پیچ خوردگی بیضه

❖ تشخیص تومور و یا سرطان بیضه

❖ کیست‌های خوش خیم

❖ تشخیص واریکوسل و یا ارزیابی ناباروری در مردان

❖ هیدروسل (تجمع مایع در ناحیه بیضه)

❖ اسپرماتوسل (کیست حاوی مایع در مجاری بیضه)

❖ هیدروسل ( تجمع مایعات در اطراف بیضه)

❖ اسپرماتوسل ( که کیستی پر از مایع روی مجاری بیضه هاست)

مشاوره تلفنی

هر سوال، انتقاد یا پیشنهادی دارید، با ما درمیان بگذارید

در صورت نیاز به مشاوره تلفنی و ثبت نظرات، اطلاعات خود را وارد کنید. کمتر از ۲۴ ساعت آینده با شما تماس گرفته و با افتخار مشاوره و راهنمایی می‌کنیم.

سونوگرافی کالر داپلر بیضه

اگر پزشک شما چیزی را مشکوک تشخیص دهد و نداند که دقیقا چیست، سونوگرافی داپلر بیضه تجویز می‌کند. سونوگرافی کالر داپلر یک ابزار تشخیصی پزشکی غیرتهاجمی است. با توجه به اینکه در ناحیه کیسه بیضه، عروق بسیاری وجود دارد، برای بررسی جریان خون در بیضه‌ها و ساختارهای اطراف آن‌ها از سونوگرافی داپلر عروق استفاده می‌شود. این نوع سونوگرافی ترکیبی از تکنولوژی تصویربرداری اولتراسوند و داپلر است که به پزشک امکان می‌دهد، اطلاعات مفیدی از بررسی جریان خون در رگ‌های خونی بیضه‌ مشاهده نماید.

با ما در ارتباط باشید

فرم مشاوره تلفنی

"*" indicates required fields

ارتباط با گروه درمانی ظفر

در پایان

اگر برای شما یا یکی از نزدیکانتان مشکلاتی در ناحیه بیضه به‌وجودآمده‌است، انجام سونوگرافی می‌تواند اطلاعات مفیدی برای تشخیص و درمان ارائه نماید. مطابق آمارهای موجود در دسترس سونوگرافی استاندارد، هیچ‌گونه عوارضی برای انسانها ندارد. البته نکته قابل تامل این است که برای انجام سونوگرافی باید به مراکز معتبر مراجعه نمایید و از عملکرد و سابقه پزشک مرکز اطمینان خاطر داشته باشید. رعایت این موارد در کسب بهترین نتایج تصویربرداری تاثیرگذار خواهدبود. همشهریان گرامی‌ برای انجام سونوگرافی بیضه در اندیشه درمانگاه شاهد با سابقه‌ای درخشان در دسترس شما عزیزان است.

برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

We would love to hear from you!

Please record your message.

Record, Listen, Send

دسترسی به میکروفون را بدهید

لطفا روی گزینه "Allow" برای دادن دسترسی میکروفن جهت ضبط کلیک کنید.

خطای دسترسی به میکروفون

به نظر می‌رسد دستگاه شما فاقد میکروفون یا در صورت سالم بودن آن، دسترسی به میکروفون محدود شده است.

Speak now

00:00

Canvas not available.

ضبط دوباره

آیا مطمئن هستید که ضبط دوباره انجام دهید؟ محتوای ضبط قبلی پاک می شود.

اوه، گویا خطایی وجود دارد

در هنگام بارگذاری شما خطایی روی داد. لطفا برای انجام مجدد روی دکمه "تلاش دوباره" کلیک کنید.

Thank you

Send your recording