درمان ریشه دندان اندیشه، در منطقه شما و در کلینیک‌های دندانپزشکی گروه ظفر خدمات تخصصی و باکیفیتی ارائه می‌دهند. درمان ریشه یا همان عصب‌کشی دندان یک روش درمانی رایج دندانپزشکی است که در بیشتر مواقع به ریشه و عصب دندان مربوط است. در این روش با حذف عفونت از کانال‌های ریشه دندان از بروز مشکلات جدی‌تر مانند عفونت استخوان فک، درد شدید یا از دست رفتن کامل دندان جلوگیری می‌شود در نهایت باعث حفظ دندان شما می‌شود.

شماره تماس

شبکه‌های اجتماعی

درمان ریشه دندان چیست؟

پالپ دندان بافت نرمی است که شامل اعصاب، رگ‌های خونی است. اگر این بافت دچار آسیب و یا عفونت شود، ممکن است عفونت تا ریشه دندان گسترش یابد و مشکلات بیشتری ایجاد کند. عصب‌کشی فرآیندی است که طی آن پالپ عفونی یا آسیب‌دیده دندان برداشته می‌شود. زمانی که دندان دچار پوسیدگی و عفونت شود درمان ریشه از طریق خارج کردن بافت آسیب‌دیده از ریشه دندان انجام می‌شود. پس از آن پزشک اقدام به تمیز نمودن بافت خراب ریشه می‌نماید. درنهایت حفره‌ها به وسیله مواد مرغوب پر می‌شود. به منظور کاهش احساس درد هنگام درمان از بی حسی استفاده می شود. درصد موفقیت این روش درمانی بالای ۹۰ درصد ثبت شده است.

http://اجزای%20ساختمان%20دندان http://اجزای%20دندان

علائم نیاز به عصب‌کشی یا درمان ریشه چیست؟

معمولا علت عفونتی که در پالپ دندان ایجاد می‌شود ناشی از آسیب‌دیدگی، ترک و شکستگی دندان و پوسیدگی‌های عمیق می‌باشد. برای آگاهی از وجود عفونت دندان توجه به برخی نشانه‌ها جدی است. از جمله می توان به حساسیت دندان به دمای نوشیدنی‌ها، درد و مشاهده آثار خرابی دندان، تورم در ناحیه فک و لثه و … اشاره نمود. با مشاهده این نشانه‌ها به دندانپزشک مراجعه نموده و از دندان عکسبرداری کنید تا میزان عفونت تشخیص داده‌شود تا در صورت عفونت بالا روند درمان را آغاز کنید.

❖ درد شدید و مداوم

❖ حساسیت به خوراکی‌های سرد و گرم

❖ آبسه‌های مزمن و تکرارشونده روی لثه

❖ تورم لثه‌ها

❖ تغییر رنگ و تیره‌شدن رنگ دندان

انواع روش های درمان ریشه

عصب‌کشی یا همان درمان ریشه دندان بستگی به شرایط دندان و میزان عفونت ایجاد شده وابسته است. برای درمان ریشه دندان از روش های متفاوتی استفاده می شود که شامل موارد زیر هستند :

درمان غیر جراحی کانال ریشه

درمان غیر جراحی کانال ریشه یا همان عصب کشی دندان که به آن درمان ریشه معمولی نیز گفته می‌شود، روشی رایج برای درمان آسیب و عفونت پالپ دندان است. پالپ عفونی از داخل کانال‌های ریشه خارج شده و پس از تمیز و ضدعفونی کردن کانال‌ها، با مواد مخصوص پر می‌شوند.

اپیکوکتومی

اپیکوکتومی یا جراحی قطع نوک ریشه دندان هنگامی استفاده می‌شود که درمان‌ غیرجراحی ریشه نتیجه مطلوبی نداشته‌باشد و عفونت در ریشه و یا در استخوان اطراف آن (آلوئول) در بخشی از فک وجود داشته باشد. برای دسترسی به نوک ریشه دندان، برشی برروی لثه ایجاد می‌شود تا دندانپزشک بتواند بافت ملتهب و عفونی را بردارد. در نهایت با استفاده از مواد پرکننده در نوک ریشه دندان مجرای ریشه کاملا پر می‌شود و پس از چند ماه التیام پیدا می‌کند.

پالپوتومی و پالپکتومی

برای حفظ دندان‌های شیری کودکان تا زمان رویش دندان دائمی از این دو روش برای عصب‌کشی استفاده می‌شود.

در پالپوتومی، ناحیه بالایی پالپ که در تاج دندان است، برداشته می‌شود و باقی پالپ سالم در ریشه می‌ماند. زمانی که عفونت به عمق ریشه نفوذ نکرده‌باشد و قسمت‌هایی از پالپ سالم باشد از این روش استفاده می‌شود.

در پالپکتومی روش به این صورت است که تمام پالپ در تاج و ریشه دندان، برداشته و خارج می‌شود و با یک ماده‌ای پرکننده مخصوص جایگزین می‌شود. همانطور که متوجه شدید این روش زمانی کاربرد دارد که عفونت به عمق ریشه نفوذ می‌کند و پالپوتومی کافی نباشد. هدف این روش جلوگیری از کشیدن دندان در صورت عفونت یا آسیب شدید پالپ است.

http://جراحی%20ریشه%20دندان http://روش%20های%20درمان%20ریشه%20دندان

مراحل انجام درمان ریشه دندان

معمولا درمان ریشه دندان طی چند مرحله انجام می‌شود و به 1 یا 2 جلسه مراجعه نیاز دارد:

❖ تشخیص و تصویربرداری: در این مرحله دندانپزشک از با تصویربرداری از دندان میزان عفونت و آسیب به ریشه دندان بررسی‌می‌شود.

❖ بی‌حسی موضعی: از آنجا که درمان ریشه فرایندی دردناک است برای جلوگیری از هرگونه ناراحتی، بی‌حس در ناحیه تحت درمان انجام می‌شود.

❖ پاکسازی پالپ آسیب‌دیده: پالپ عفونی و آسیب‌دیده بوسیله ابزارهای ویژه از برداشته شده و کانال ریشه تمیز و ضدعفونی می‌شود. در این مرحله عروق عصبی پالپ آسیب‌‌دیده خارج می‌شود.

❖ پر کردن کانال‌های ریشه: کانال ریشه با ماده‌ای به نام گوتاپرکا پر می‌شوند تا باکتری‌ها و عفونت وارد این قسمت نشود سپس پانسمان موقت برروی دندان قرارمی‌گیرد.

❖ ترمیم نهایی: در نهایت با استفاده از پرکردگی یا روکش، دندان ترمیم می‌شود تا به شکل طبیعی خود بازگردد.

مراقبتهای بعد از درمان ریشه دندان

با رعایت برخی نکات پس از انجام عصب‌کشی، دندان درمان‌شده عمر طولانی‌تری خواهد داشت. از جمله:

❖ رعایت بهداشت دهان و دندان: نخ دندان کشیدن و مسواک زدن منظم به حفظ سلامت دندان‌ها کمک می‌کند و مانع از ایجاد عفونت مجدد می‌شود.

❖ معاینات دوره‌ای به دندانپزشکی: حتی پس از عصب‌کشی، مراجعات منظم به دندانپزشک ضروری است تا از وضعیت دندان‌ها اطمینان حاصل شود.

❖ پرهیز از ایجاد فشار: از گاز زدن غذاهای سفت در قسمت دندان حساس بپرهیزید تا از آسیب به آن جلوگیری شود.

هزینه عصب‌کشی یا درمان ریشه دندان اندیشه

در قیاس با جایگزین‌های دیگر مانند کاشت ایمپلنت دندان، هزینه عصب‌کشی کمتر است البته ارزش حفظ دندان طبیعی بر کسی پنهان نیست. مبلغ اعلامی عصب‌کشی دندان به عوامل مختلفی مانند تعداد کانال‌، پیچیدگی روند درمان، نیاز به درمان‌های جانبی دیگر و موقعیت جغرافیایی مطب دندانپزشکی بستگی دارد.

http://کانال%20دندان http://عصب%20کشی%20دندان

چرا گاهی اوقات دندان عصب کشی شده خراب می‌شود؟

گاهی اوقات درمان ریشه دندان موفقیت‌آمیز نیست، در این شرایط بیمار باید دوباره عصب کشی را انجام دهد. از رایج‌ترین علائم ناموفق بودن درمان عصب‌کشی نامناسب دندان عبارتند از:

شاخههای کانال کشف نشده

باتوجه به اینکه شکل و تعداد کانال‌های دندان‌ها در هر فرد متفاوت است، ممکن است کانال دندان‌ها پشت یکدیگر مخفی شوند و دندانپزشک آنها را تشخیص ندهد.

عفونت باقی‌مانده

کانال‌ها به خوبی و به‌طور کامل تمیز، ضدعفونی یا پر نشده باشند. علاوه‌بر این اگر پوسیدگی جدید در ناحیه دیگری نزدیک عصب تشکیل شود می‌تواند عفونت جدیدی در دندان شما ایجاد نماید.

ترمیم نامناسب

پرکردن یا روکش دندان به درستی انجام نشده و یا فاصله زمانی زیادی بین عصب‌کشی و روکش کردن وجود داشته‌باشد. در این صورت باکتری‌ها به دندان آسیب‌پذیر هجوم برده و عفونت ایجاد می‌شود.

ترک‌های دندانی

در صورتی که ترک یا شکستگی در ساختار دندان باشد می‌تواند عفونت را بازگرداند چرا که از منافذ موجود باکتری‌ها به لایه‌های داخلی نفوذ می‌کنند و باعث آلودگی آن می‌شوند. گاهی ممکن است این شکستگی در ریشه‌ها و در عمق لثه شکسته شوند. در این صورت، بستن کامل کانال با مشکل روبرو خواهدشد. درد و حساسیت شدید از اعلائم آن است.

راهنمای مشاوره رایگان

واحد CRM گروه درمانی ظفر

واحد CRM گروه درمانی ظفر با ارتباط مستمر میان تیم درمان و شما عزیزان تلاش می‌کند کامل‌ترین راهنمایی و مشاوره را ارائه دهد.
فقط چند قدم کوچک طبق تصویر ذیل کافیست تا ما پاسخگوی درخواست شما باشیم. تصویر دلخواه را با توضیحات کامل با صدای خودتان برای ما ارسال کنید؛ با شما تماس گرفته و با افتخار مشاوره و راهنمایی می‌کنیم.

مزایای درمان ریشه دندان

درمان ریشه دندان یا عصب‌کشی دارای مزایای گوناگونی است که در زیر به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

❖ حفظ دندان طبیعی: عصب‌کشی به شما امکان می‌دهد تا دندان طبیعی خود را حفظ کنید و آن را نکشید.

❖ جلوگیری از گسترش عفونت: در این روش درمانی عفونت به دیگر قسمت‌ها گسترش نمی‌یابد و سلامت دندان‌ها و استخوان فک حفظ می‌شود.

❖ بهبود ظاهر دندان: پس از ترمیم دندان، ظاهری طبیعی و زیبا خواهد داشت.

❖ افزایش طول عمر دندان: درمان ریشه به دندان امکان می‌دهد که سال‌ها و حتی تا پایان عمر به خوبی عمل کند.

با ما در ارتباط باشید

فرم مشاوره تلفنی

"*" indicates required fields

ارتباط با گروه درمانی ظفر

در پایان

درمان ریشه دندان اندیشه یا عصب‌کشی یکی از موثرترین روش‌های دندانپزشکی است که به سلامت دندان‌های آسیب‌دیده و جلوگیری از مشکلات جدی‌تر دندان کمک می‌کند. با انجام این روش درمانی، می‌توانید دندان طبیعی خود را برای سال‌ها نگه‌داشته و از آسیب‌های ناشی از عفونت‌های دندانی جلوگیری کنید.

برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

We would love to hear from you!

Please record your message.

Record, Listen, Send

دسترسی به میکروفون را بدهید

لطفا روی گزینه "Allow" برای دادن دسترسی میکروفن جهت ضبط کلیک کنید.

خطای دسترسی به میکروفون

به نظر می‌رسد دستگاه شما فاقد میکروفون یا در صورت سالم بودن آن، دسترسی به میکروفون محدود شده است.

Speak now

00:00

Canvas not available.

ضبط دوباره

آیا مطمئن هستید که ضبط دوباره انجام دهید؟ محتوای ضبط قبلی پاک می شود.

اوه، گویا خطایی وجود دارد

در هنگام بارگذاری شما خطایی روی داد. لطفا برای انجام مجدد روی دکمه "تلاش دوباره" کلیک کنید.

Thank you

Send your recording