سونوگرافی بارداری در اندیشه یکی دیگر از خدمات درمانگاه شبانه روزی شاهد است. ما در بخش سونوگرافی درمانگاه به یکی از دغدغه‌های اصلی هر مادری که اطلاع از سلامت جنین است اطمینان می‌بخشیم. همانطور که می‌دانید یکی از مهم‌ترین ابزارهای پزشکی در دوره بارداری، سونوگرافی است. با استفاده از سونوگرافی بیماری و ناهنجاری‌های جنین شناسایی و حتی از بروز برخی بیماری‌ها نیز جلوگیری می‌شود. در این مقاله با ما همراه شوید.

شماره تماس

ساعت کاری

شبکه‌های اجتماعی

سونوگرافی بارداری چیست؟

سونوگرافی بارداری روشی غیرتهاجمی و بی‌خطر است که با استفاده از امواج فراصوتی با فرکانس بالا، از جنین و اندام‌های داخلی مادر، تصاویر دقیقی بدست‌می‌آید. در ادامه به توضیح انواع مختلف، زمان انجام و تعداد سونوگرافی‌های بارداری خواهیم پرداخت. به طوری کلی می‌توان سونوگرافی‌هایی که در این دوران انجام می‌شود را براساس چگونگی انجام آن به دو گروه مجزا تقسیم کرد.

سونوگرافی واژینال (Transvaginal ultrasound)

این شیوه از سونوگرافی به وسیله یک مبدل باریک و بلند انجام می‌شود. پروب وارد واژن شده و بعد از آن تصاویری واضح‌تر از فضای داخلی به دست می‌آید. انجام این نوع از سونوگرافی در اوایل بارداری رایج است. زیرا در این بازه، در سونوگرافی شکمی تصاویری کلی بدست‌می‌آید که کاربردی نیست. درحالی که تصاویر حاصل از سونوگرافی واژینال از وضوح بالاتری برخوردار است.

سونوگرافی شکمی (Abdominal ultrasound):

در این روش از تصویربرداری اولترا سوند، پزشک ژل مخصوصی را روی شکم فرد قرار می‌دهد. بعد از آن پروب دستگاه سونوگرافی به راحتی روی شکم ژل زده حرکت می‌کند و تصاویر را برروی صفحه دستگاه ایجاد نماید.

دلیل انجام سونوگرافی جنین 

  • ارزیابی رشد جنین
  • تعیین بارداری یا عدم بارداری
  • جلوگیری از حاملگی خارج از رحم
  • جهت بررسی اختلالات مادرزادی و ناهنجاری‌ ژنتیکی
  • جلوگیری از عوارض بارداری مثل بارداری مولار (پوچ) و سقط جنین
  • بخشی از آزمایش‌های قبل از تولد مثل ( نمونه‌گیری از پرزهای جفتی)
سونوگرافی بارداری

انواع سونوگرافی بارداری

به طور کلی انجام برخی سونوگرافی‌ها ضروری است و هر شخص بارداری باید‌ آن را انجام دهد. در مقابل برخی دیگر به منظور بررسی‌های بیشتر و در صورت لزوم توسط پزشک تجویز می‌شود. بنابراین تعداد، زمان و نوع سونوگرافی به تشخیص پزشک و شرایط جسمانی مادر وابسته است. رایج‌ترین سونوگرافی‌های بارداری را در ادامه با هم بررسی می‌کنیم. با استفاده از خدمات سونوگرافی بارداری در اندیشه با اطمینان کامل از سلامت جنین آگاه می‌شوید.

سونوگرافی ترانس واژینال:

از این سونوگرافی برای بررسی دقیق‌تر وضعیت جنین و سایر بخش‌های اندام‌ تناسلی داخلی مادر، در سه ماهه اول بارداری استفاده می‌شود. طی این روش تصویربرداری اولتراسوند، مبدل دستگاه سونوگرافی به داخل واژن وارد شده و تصاویر واضحی از رحم و تخمدان‌ها به دست می‌آید. در این سونوگرافی حتما باید قلب جنین پیدا و رویت شود. با انجام این سونوگرافی سلامت جنین گزارش می‌شود. از این جهت پیشنهاد می‌شود تا مادران باردار سونوگرافی اول را انجام دهند. بهترین زمان پیشنهادی پزشک برای انجام سونوگرافی ترانس واژینال از هفته پنجم تا هفته هشتم است.

سونوگرافی NT

این سونوگرافی را باعنوان سونوگرافی پشت گردن جنین هم می‌شناسند. سونوگرافی NT به جهت اندازه‌گیری میزان ضخامت پشت گردن جنین به کارمی‌رود. براساس معیارهای استانداردی که وجود دارد، تشخیص اختلالات کروموزمی جنین، برای ما در این مرحله امکان پذیر است. البته برای تشخیص قطعی این ناهنجاری نیاز به اثبات مراحل دیگری است. سونوگرافی NT را می‌توانید از هفته یازدهم تا چهاردهم انجام دهید که ترجیحا هفته دوازدهم و سیزدهم مناسب‌تر است. جالب است بدانید استخوان بینی جنین در این زمان تکامل می‌یابد.

http://سونوگرافی%20بارداری http://سونوگرافی‌های%20بارداری

سونوگرافی آنومالی (آنومالی اسکن):

طی هفته‌های 18 تا 22 دوران بارداری انجام می‌شود. در این مدت اندام‌های کوچکتر جنین مانند انگشتان، اجزای صورت و حتی ستون فقرات قابل رویت هستند. بنابراین سونوگرافی آنومالی به بررسی ناهنجاری‌های آناتومی جنین می‌پردازد. همانطور که متوجه شدید این سونوگرافی از اهمیت بالایی برخوردار است. آنومالی اسکن می‌تواند مشکلات احتمالی را در همان مراحل ابتدایی تشخیص دهد. چهارحفره‌ای بودن قلب، ارزیابی اجزای دیگر از جمله کلیه، مثانه، لب، گوش،‌ چشم، معده حاوی مایع و دیافراگم در این مرحله بررسی می‌شود.

سونوگرافی سه‌بعدی و چهاربعدی:

در سونوگرافی‌های پیشرفته‌تر مانند سونوگرافی سه‌بعدی همانطور که از اسم آن مشخص است تصویری سه‌بعدی از جنین ایجاد می‌شود. تفاوتی که در سونوگرافی چهاربعدی وجوددارد این است که با کنار هم قراردادن این تصاویر سه‌بعدی، فیلمی متحرک از جنین ساخته می‌شود که مسلما اطلاعات کامل‌تری در اختیار پزشک قرار می‌دهد.

مشاوره تلفنی

هر سوال، انتقاد یا پیشنهادی دارید، با ما درمیان بگذارید

در صورت نیاز به مشاوره تلفنی و ثبت نظرات، اطلاعات خود را وارد کنید. کمتر از ۲۴ ساعت آینده با شما تماس گرفته و با افتخار مشاوره و راهنمایی می‌کنیم.

آمادگی‌های قبل از سونوگرافی بارداری

پزشکان معمولاً به مادران پیشنهاد می‌کنند یک تا دو هفته قبل از سونوگرافی، مقدار مایعات بیشتری مصرف کنند. افزایش مصرف مایعات به شفاف‌تر شدن مایع آمنیوتیک که جنین را احاطه کرده، کمک می‌کند و تصاویر واضح‌تری ارائه می‌دهد.

خطرات سونوگرافی جنین

سونوگرافی از جنین روشی کاملاً ایمن است که برای اطمینان از رشد نرمال جنین در رحم مادر ضروری می‌باشد. در این روش از هیچ نوع اشعه‌ای استفاده نمی‌شود. هنگام سونوگرافی به غیر از حس ناخوشایند مختصری که ناشی از فشار روی شکم یا واژن است، درد دیگری  احساس نمی‌شود. لازم به یادآوری است طی سونوگرافی واژینال، پروب دستگاه با پوشش پلاستیکی یا لاتکس پوشانده می‌شود.

با ما در ارتباط باشید

فرم مشاوره تلفنی

"*" indicates required fields

ارتباط با گروه درمانی ظفر
برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

We would love to hear from you!

Please record your message.

Record, Listen, Send

دسترسی به میکروفون را بدهید

لطفا روی گزینه "Allow" برای دادن دسترسی میکروفن جهت ضبط کلیک کنید.

خطای دسترسی به میکروفون

به نظر می‌رسد دستگاه شما فاقد میکروفون یا در صورت سالم بودن آن، دسترسی به میکروفون محدود شده است.

Speak now

00:00

Canvas not available.

ضبط دوباره

آیا مطمئن هستید که ضبط دوباره انجام دهید؟ محتوای ضبط قبلی پاک می شود.

اوه، گویا خطایی وجود دارد

در هنگام بارگذاری شما خطایی روی داد. لطفا برای انجام مجدد روی دکمه "تلاش دوباره" کلیک کنید.

Thank you

Send your recording